Cynamonowy murzynek z kawałkami orzechów włoskich i z rodzynkami

5 (185 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczne i proste ciasto :)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    3/4 szklanki cukru
    2,5 szklanki mąki
    0,5 szklanki oleju
    3/4 szklanki mleka
    1 łyżeczka sody
    2 łyżeczki kakao
    1 łyżeczka cynamonu
    3 łyżki dżemu - u mnie domowy z aronii
    około 20- 25 dag grubo pokruszonych orzechów włoskich
    15 dag rodzynek
    Cukier puder do oprószenia ciasta
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Murzynek Desery

Cynamonowy murzynek z kawałkami orzechów włoskich i z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem, stopniowo dodawać mleko, olej, dżem oraz mąkę z sodą oraz kakao i cynamon. Wymieszać mikserem.
    Na koniec dodać orzechy i rodzynki, wymieszać.
    Blachę o wymiarach 30x20 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto z orzechami i rodzynkami.
    Piec w temp. 180 st. około 40-45 min.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować