Cynamonowy crumpet z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Moja propozycja na rodzinne śniadanie

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    300 ml mleka
    200 gramów mąki pszennej
    1 łyżka suszonych drożdży
    1 łyżeczka sody
    1 łyżka cukru pudru
    Szczypta soli
    Łyżeczka cynamonu
    Masło klarowane

    Do podania:
    2 brzoskwinie
    1 łyżka masła
    2 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Przekąski

Cynamonowy crumpet z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko delikatnie podgrzewam przez 3-4 minuty. Dodaję do niego drożdże i cukier, odstawiam na 5 minut.
    W misce łączę mąkę z sodą, solą i cynamonem, dodaję drożdżową mieszankę i dokładnie łączę składniki trzepaczką. Ciasto na racuchy zostawiam na minimum pół godziny.
    Rozgrzewam masło klarowane, na patelnię wylewam ciasto, formuję małe racuszki. Smażę je aż z wierzchu zrobią się ścięte, przewracam je na drugą stronę i dosmażam niepełną minutę.
    Na drugiej patelni rozgrzewam masło, wrzucam pokroje w plasterki brzoskwinie, smażę około 2 minut, dodaję miód, mieszam, zdejmuję z patelni, podaję z racuchami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Cynamon Drożdże Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować