Cynamonowo-krówkowe kopułki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj ciasto: Śmietanę i jaja doprowadź do temperatury pokojowej. W jednej misce wymieszaj składniki suche (mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier puder). W drugiej misce wymieszaj rózgą śmietanę, przestygnięte, płynne masło, i jajka. Do płynnych składników wsyp składniki suche i wymieszaj chwilę. Następnie przełóż do foremek na muffinki do około większej połowy ich wysokości. Piecz około 180 stopni przez około 20 minut.
2.Przygotuj masę. Miękkie masło utrzyj dodając po łyżce masy kajmakowej, spirytusu, a następnie cynamon, orzechy i spirytus.
3.Wystudzone babeczki posmaruj z wierzchu kremem i udekoruj płatkami śniadaniowymi. Schłodź w lodówce przez około godzinę.
Komentarze