Cynamonowiec z masą rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka utrzeć z cukrem do białości. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części np. przelać do 3 takich samych misek. odłożyć 4 łyżki ciasta. Z 3 części upiec 3 placki w blaszkach o wym.33x22 w temp. 170 s C przez ok 20 minut. 4 łyżki ciasta rozsmarować na blaszce, upiec i gdy przestygnie - zrobić kruszonkę.
Masa rafaello:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać wiórki i śmietanę. Ostudzić. Dodać bitą śmietanę w proszku i utrzeć na jednolity krem.
Złożenie ciasta : placek I - 1/3 masy - placek II - 1/2 masy - placek III - reszta masy. Wierzch posypać kruszonką z ciasta lekko dociskając. Smacznego :)
Komentarze