Cynamonowe ślimaczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo prosty i szybki deser, idealny na niezapowiedzianą wizytę gości. Połączenie ciasta francuskiego z jabłkiem i cynamonem zawsze się udaje

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 jabłko
    2 łyżki cynamonu
    2 łyżki cukru
    żółtko opcjonalnie

Cynamonowe ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie posypać cynamonem i cukrem, pokroić w cienkie kawałki, szerokość około 1-2 cm. Zwinąć. Jabłko pokroić w małą kostkę i wsadzić w środek każdego rulonu. Posmarować żółtkiem, aby ciastka były złociste. Piec około 18-20 min w temp. 180 stopni (termoobieg)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy