Cynamonowe muffiny z orzechami i gruszkami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Idealna na zimne jesienne wieczory ;)

  • 35 min

Składniki:

  • - 1,5 szklanki mąki
    - 1/2 szklanki brązowego cukru
    - 1/4 szklanki białego cukru
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1 niepełna łyżeczka cynamonu
    - 1/2 łyżeczki soli
    - 1 duże jajko
    - 1/2 szklanki oleju
    - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    - 1/2 szklanki maślanki
    - 2 małe gruszki
    - 2 garście orzechów włoskich

Cynamonowe muffiny z orzechami i gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Suche składniki 1. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon i sól wymieszać w jednej misce.
  • Składniki mokre 2. W drugiej wymieszać ze sobą jajko, olej, ekstrakt i maślankę.
  • 3. Zawartość obu misek połączyć.
  • gruszki i orzechy 4. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Orzechy posiekać lub rozdrobnić za pomocą tłuczka.
  • wszystko razem 5. Owoce i orzechy dodać do ciasta, wymieszać.
  • I do piekarnika 6. Blaszkę na muffiny wyłożyć papilotkami, rozdzielić ciasto. Piec w temp. 170 stopni ok. 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy