Cynamonowe muffinki z migdałami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepis znalazłam na stronie kulinarnespotkania,blogspot.com

  • 15 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,
    2 duże jabłka,
    2 jajka,
    6 czubatych łyżek cukru,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    łyżeczka sody,
    3 łyżeczki cynamonu,
    3/4 szklanki mleka,
    1/2 kostki masła,
    100-150 g płatków migdałowych

    lukier: kilka czubatych łyżek cukru pudru plus kilka łyżek wrzątku

Cynamonowe muffinki z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić, ostudzić. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Przesiać i wymieszać mąkę, proszek, sodę i cynamon. Dodać cukier, połączyć. W drugiej misce wymieszać jajka, mleko i ostudzone masło. Połączyć zawartość obu misek, szybko wymieszać, dodać jabłka i migdały, połączyć. Ciasto nakładać do natłuszczonych foremek (do 3/4 wysokości), posypać migdałami, piec w 200 stopniach ok. 20-25 minut. Upieczone muffinki można oblać lukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy