Cynamonowe muffinki z dżemem malinowym

4.49 (166 ocen)

  • 60 min

Proste, wilgotne w środku a chrupiące z wierzchu, i robi się je błyskawicznie.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki tortowej
    4 jajka
    cukier waniliowy
    cukier puder (około pół szklanki i do posypania)
    kostka masła
    łyżeczka proszku do pieczenia
    łyżeczka cynamonu
    aromat cytrynowy
    dżem malinowy
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Cynamonowe muffinki z dżemem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ucieramy z cukrem na kogel mogel, mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Masło rozpuszczamy i lekko studzimy. Mieszamy partiami suche składniki z mokrymi aż do powstania gładkiego ciasta bez grudek. Powinno być ono niezbyt gęste.
    Formę smarujemy lekko tłuszczem i nakładamy moczoną w zimnej wodzie łyżką po porcji ciasta, na nią po łyżeczce dżemu, przykrywamy drugą porcją ciasta. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy z foremek, studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować