CYNAMONOWE MINI MARCHEWKI

0 (0 ocen)

  • 20 min

Połączenie marchewki i cynamonu... dotychczas próbowałam tylko w ciastach, teraz odważyłam się spróbować w wersji nieco obiadowej. Tak samo pyszne :) I oryginalne !

  • 20 min

Składniki:

  • 500g małych marcheweczek
    1/4 kostki masła
    1 łyżeczka soli
    3 duże łyżki miodu
    4 goździki
    1 łyżeczka skórki pomarańczowej - ja użyłam marki Kotany ( nie kandyzowanej! )
    1 łyżeczka mielonego cynamonu
    1 laska cynamonu

Cynamonowe mini marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Po czym dokładnie osuszamy.
    Na głębokiej patelni , rozpuszczamy tłuszcz ( masło ) do którego dodaję miód, goździki, skórkę pomarańczową, cynamon w jednej i drugiej postaci. Gdy wszystkie elementy nam się dokładnie połączą dodaję marchewki i mieszając grzeję razem z sosem jeszcze ok 5 minut.

Porady

Idealnie jako dodatek do obiadu. Ja podałam takie marchewki razem z indykiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy