Cynamonowe choinki z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kruche, maślane, z czekoladą... ciasteczka którym nic nie brakuje. Schowaj je głęboko bo znikną zanim się obrócisz ;)

  • 60 min

Składniki:

  • (na około 60 sztuk)
    200 g masła
    90 g cukru pudru
    230 g mąki pszennej
    70 g mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki cynamonu
    łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli

    na polewę czekoladową:
    70g czekolady mlecznej
    50g czekolady gorzkiej
    1/3 szklanki śmietany kremówki
    30 g masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Choinki

Cynamonowe choinki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasteczek umieścić w misie miksera i miksować końcówką z hakiem aż uzyskamy gładką kulę. Ciasto zawinąć w folie spożywcza i chłodzić w lodówce przez około 30 minut. Ciasto rozwałkować na płat grubości około 3-4 mm. Wykrawać choinki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach C przez 10-11minut.

    Polewa: W rondelku umieścić kremówkę, czekolady i masło. Energicznie mieszać aż do uzyskania jednolitej masy. Maczać boki choinek w polewie otrzepując jej nadmiar i oprószyć maczkiem dekoracyjnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować