Cygan z kokosową nutą

4.5 (194 ocen)

  • Średni

Delikatne makowe ciasto z dodatkiem cynamonu smakuje wybornie.

  • Średni

Składniki:

  • - białka: 6 sztuk
    - kokos: 20 dekagramów
    - cukier puder: 25 dekagramów
    - mąka ziemniaczana: 1 łyżka
    - mąka krupczatka: 1 łyżka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - cytryna a raczej sok: 1 sztuka

    - mak sparzony i zmielony: 0.5 kilograma
    - margaryna: 1 sztuka
    - cukier puder: 25 dekagramów
    - jaja: 6 sztuk
    - miód: 10 dekagramów
    - kakao: 5 dekagramów
    - soda: 1 łyżeczka
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - mąka ziemniaczana: 3 łyżeczki

    - maslo: 1 sztuka
    - krem czekoladowy: 1 sztuka
    - budyń śmietankowy: 2 sztuki
    - mleko: 0.5 litra
    - cukier: 3 łyżki

    - polewa czekoladowa: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Cygan z kokosową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bialka ubic na sztywno dac cukier puder ubic.Sypkie skladniki wymiesac ze soba i dac do bialek i wymieszac. Na koncu dodac sok z cytryny i wymieszac. upiec na zloty kolor
  • 2. Margaryne utrzec z cukrem pudrem i żółtkami.Następnie dodac miód, utrzec, potem mak i sypkie produkty. dobrze utrzec wszystko razem. Z białek ubic piane i delikatnie polaczyc z makowa masa. podzielic na 2 czesci i upiec
  • 3. Z mleka, cukru i budyniow ugotowac krem. Gdy wystygnie utrzec z maslem i kremem czekoladowym.
  • 4. przelożenie placka: ciasto makowe, masa czekoladowa, ciasto kokosowe, masa, ciasto makowe. Polac polewa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować