Cycki Indianki

4.5 (174 ocen)

przepis dostałam od koleżanki, gdy chodziłam do gimnazjum, jest moja nowa wersja tego ciasta

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jajek
    1/2 szkl. cukru
    3/4 szkl. mąki
    1 łyżka mąki kartoflanej
    3 łyżki wiórek kokosowych
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem:
    budyń waniliowy
    4 łyżki cukru (można dać więcej jeśli lubi się słodkie kremy)
    1 i 1/2 szkl. mleka
    3 łyżki kremu czekoladowego
    1 łyżka kakao
    1 margaryna

    Poncz:
    3/4 szkl. wody
    1/4 szkl. wódki
    cukier do smaku

    Dodatkowo:
    rodzynki
    dżem wiśniowy
    biszkopty
    kilka łyżek czerwonego wina
    polewa kakaowa
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Cycki indianki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    ubić białka z cukrem, dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia.
    Piec w temp. 180 stopni ok 20-25 min.
    Po wystudzeniu lekko nasączyć ponczem.
  • 2. Krem:
    na mleku i cukrze ugotować budyń, wystudzić.
    Utrzeć margarynę, dodać wystudzony budyń, krem czekoladowy i kakao- wymieszać.
  • ciasto 3. Wykonanie ciasta:
    na biszkopcie rozsmarować dżem, wyłożyć krem .
  • cycki indianki 4. Namoczyć biszkopty w ponczu, układać na kremie.
  • cycki indianki 5. Zrobić polewę kakaową lub kupić gotową. Polać biszkopty, na każdym biszkopcie ułożyć rodzynkę, które uprzednio były namoczone w winie.

Porady

Blaszka: 35x25 cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kasza Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować