Currywurst - kiełbaski w sosie curry

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Currywurst to kiełbaski w sosie curry stanowiące popularny niemiecki street food podawane zazwyczaj z pieczywem lub frytkami. Są zazwyczaj bardziej pikantne, ja proponuję ich łagodniejszą wersję.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kiełbaski - 3-4 szt.
    curry - 3 łyżeczki
    cebula - 1 szt.
    czosnek - 3 ząbki
    sok jabłkowy - 1 szklanka
    keczup - 2 łyżki
    koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
    sól, pieprz
    posiekany szczypiorek do posypania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Currywurst - kiełbaski w sosie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy na niewielkie kawałki, nacinamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Odkładamy.
  • 2. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Podsmażamy na tłuszczu pozostałym po smażeniu kiełbasy. Całość zalewamy sokiem jabłkowym i dusimy pod przykryciem ok 5 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, keczup i curry. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z frytkami i kiełbasą posypaną szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Przyprawa curry

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować