Curry z pieczarek z jajkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Nutka orientu w swojskich smakach.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki: 50 dekagramów
    - jajka ugotowane na twardo: 3 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - pomidory: 3 sztuki
    - oliwa: 2 łyżki
    - śmietana 12 %: 2 łyżki
    - masło: 1 łyżeczka
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - curry: 0.5 łyżeczki
    - przyprawa indyjska garam masala: 1 łyżeczka
    - natka pietruszki- grubo posiekana: 1 pęczek
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne Sok Jajko

Curry z pieczarek z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki. Poddusić.
  • 2. Następnie dodać pokrojone w ósemki pomidory (można je obrać ze skóry), śmietanę i masło oraz przyprawy. Przykryć i dusić na malutki ogniu ok. 15 minut.
  • 3. Na koniec włożyć jajka pokrojone w plastry, lekko wymieszać i zagotować. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny i udekorować natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować