Curry z młodych warzyw

0 (0 ocen)

Danie na wegetariański obiad lub ciepłą kolację.

Składniki:

  • 1/2 główki małej młodej kapusty (około 300g)
    300 g młodych ziemniaków
    1 większa młoda kalarepa (około 350g)
    200 g młodej marchewki
    1 duża biała cebula
    3 ząbki czosnku
    1 pęczek koperku
    3 łyżki oleju
    1 szklanka bulionu warzywnego
    5 łyżek ketchupu pikantnego
    1 łyżka curry
    szczypta pieprzu cayenne
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Curry z młodych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Curry z młodych warzyw 1. Cebulę posiekać, czosnek pokroić w cienkie plastry - zeszklić na rozgrrzanym oleju.
  • Curry z młodych warzyw 2. Kapustę poszatkować, ziemniaki oskrobać i pokroić w kostkę, kalarepę obrać i również pokroić w kostkę, marchewkę oskrobać i pokroić w talarki. Wymienione składniki dołożyć do cebuli i czosnku, wlać bulion, dodać curry i pieprz cayenne. Dusić 15 min. W czasie duszenia kilka razy przemieszać, by całość "osiadła".
  • Curry z młodych warzyw 3. Następnie dodać posiekany koperek i ketchup, wymieszać, dusić jeszcze 5 min. Danie doprawić do smaku solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować