Curry z krewetkami i rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw przygotuj warzywa. Obierz lub umyj. Cebule pokrój w kostkę, selera w cienkie plasterki, paprykę w paski lub kostkę. Imbir i czosnek posiekaj.
2.Na dużej patelni lub w woku rozgrzej olej, wrzuć wszystkie warzywa, oprósz lekko solą i obsmaż je uważając aby zbytnio nie zrumienić.
Do warzyw dodaj pokrojone płaty ryby oraz łyżkę pasty curry (z pastą należy postępować ostrożnie), smaż chwilę mieszając całość. Ryba się rozpadnie, ale ona ma stanowić tylko "tło" dla krewetek.
3.Dodaj krewetki. Jeśli dodajesz krewetki surowe smaż chwilę aby zmieniły kolor z szarego, jeśli korzystasz z ugotowanych, możesz od razu wlać mleko kokosowe. Gotuj chwilę razem ewentualnie doprawiając solą i pastą curry.
Porady
Danie podaj z ryżem bądź makaronem ryżowym lub sojowym.
Komentarze