Curry z dorsza i pomidorów

5 (193 ocen)

  • 45 min

Dla odmiany ryba w curry.

  • 45 min

Składniki:

  • Marynata :
    2 łyżki oliwy
    4 ząbki czosnku
    1 łyżka curry
    1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
    sól do smaku
    1 kg filetów dorsza
    2 łyżki oleju
    2 słodkie cebule
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki curry
    1 łyżka słodkiej papryki
    3 puszki krojonych pomidorów bez skórki
    pół litra bulionu warzywnego
    300 g czarnych oliwek
    4 strąki kolorowej papryki
    5 ziemniaków
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Curry z dorsza i pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Curry z dorsza i pomidorów 1. Wszystkie składniki marynaty połączyłem, wymieszałem z filetami dorsza. Odstawiłem do lodówki.
    W głębokiej patelni rozgrzałem olej, zeszkliłem posiekane cebule i czosnek. Dodałem curry i mielona paprykę. Smażyłem, aż intensywnie zapachniało. Wrzuciłem pomidory, bulion, osączone oliwki, wymieszałem, dusiłem ok. 10 min. Następnie dodałem pokrojone w grube paski papryki oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Dusiłem jeszcze 15 minut, po tym czasie włożyłem dorsza w marynacie i dusiłem jeszcze ok. 7 minut. Delikatnie wymieszałem, doprawiłem do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować