Curry warzywne zagęszczone puree z dyni

0 (0 ocen)

  • 50 min

Warzywka o smaku curry zagęszczone puree z dyni to bardzo aromatyczna propozycja na jesienny tajski gulasz. Suszone liście kafiru nadają potrawie wyśmienitego cytrynowo-limonkowego smaku i aromatu.Gulasz jest mocno rozgrzewający i bardzo sycący.

  • 50 min

Składniki:

  • • 1 szklanka puree z dyni
    • 1/2 dużej cukinii
    • 1 cebula
    • 4 marchewki
    • 1/2 opakowania mrożonego groszku zielonego
    • 1 kalarepka
    • pęczek natki pietruszki
    • sól, pieprz do smaku
    • 1 łyżeczka curry w proszku
    • 2 liście kafiru
    • 3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Curry warzywne zagęszczone puree z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie.
    • Dodać pokrojoną w plastry marchewkę i kalarepkę w kostkę, zalać wodą, aby przykryła warzywa i gotować 15 minut z dodatkiem soli, pieprzu, liści kafiru i curry.
    • Następnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę cukinię i zielony groszek. Gotować ok. 15 minut.
    • Na koniec dodać puree z dyni, które ma za zadanie zagęścić danie.
    • Doprawić i dodać posiekaną natką pietruszki.

Porady

Puree z dyni robimy piekąc dynię ze skórką w piekarniku w temp. 180 st. przez 1 godzinę. Taką dynię można zeskrobać łyżką, bo rozpada się na puree.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować