Curry rybne z groszkiem cukrowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczne, rozgrzewające danie :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400-500 g fileta z pstrąga łososiowego
    100 g groszku cukrowego
    1/2 puszki kukurydzy
    4 pomidory
    1-2 cebule
    1 łyżeczka curry
    1/2 łyżeczki kurkumy
    1/2 łyżeczki imbiru
    2-3 łyżki sosu sojowego
    1/2 łyżeczki pasty z ostrych papryczek
    przyprawa do ryb
    1 mały jogurt naturalny

Curry rybne z groszkiem cukrowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ryby usnąć skórkę i pozostałe ości. Pokroić w kostkę i posypać przyprawą do ryb. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Pomidory obrać i pokroić w kostkę, dodać do cebuli i smażyć aż zaczną się rozpadać. Dodać przyprawy, sos sojowy i pastę paprykową. Do sosu dodać rybę, groszek pokrojony na pół i kukurydzę, delikatnie mieszać i gotować całość około 10 minut. Zestawić z palnika i kiedy przestanie się gotować wlać jogurt i wymieszać. Podawać z ryżem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy