Cupcakes z fiołkami

0 (0 ocen)

Rozpływające się w ustach, pachnące cupcakes z fiołkami :)

Składniki:


  • 60 g mąki pszennej
    30 g mąki krupczatki
    40 g cukru fiołkowego
    pół łyżeczki sody
    70 g jogurtu naturalnego
    25 g śmietany 18%
    1/4 szklanki oleju
    jajko
    łyżeczka soku z cytryny

    120 g mascarpone
    łyżka dowolnej konfitury (jeśli macie fiołkową to będzie idealna)
    fiołki

Cupcakes z fiołkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą.

    Do papilotek nakładamy ciasto (do 3/4 wysokości foremki).

    Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka).

    Mascarpone miksujemy z konfiturą.

    Przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy wystudzone babeczki.

    Krem przybieramy fiołkami.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy