Cupcakes z borówkami i lawendą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie babeczek:
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i lawendą.
W oddzielnej misce rozmieszać jajko z maślanką i olejem.
Zawartość miski z płynami przelać do suchych składnikach i wymieszać krótką łyżką.
Dodać borówki, delikatnie przemieszać.
Nakładać do papilotek lub foremek silikonowych do 3/4 wysokości.
Piec 25 minut w temp. 190 st.C.
2.Wykonanie kremu:
Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem (w upale warto dodać śmietan fix).
Dodać mascarpone i ewentualnie fioletowy barwnik, wymieszać mikserem na najmniejszych obrotach chwilę.
Krem przełożyć do rękawa i wyciskać na ostudzone babeczki.
Komentarze