Cukrowe dekoracje do ciast i babeczek

0 (0 ocen)

  • 10 min

Dekoracje wyglądają rewelacyjnie:) Są proste w w wykonaniu i co najważniejsze zrobione przez nas samych:) A jeśli tylko mamy kolorowe barwniki możemy z nich wyczarować prawdziwe cudeńka

  • 10 min

Składniki:

  • -2 łyżeczki białka w proszku
    -50 ml wody
    -250 g cukru pudru
    -można dodać barwniki, cukrowe perełki, lub co nam wyobraźnia podpowie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cukrowe dekoracje do ciast i babeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowe dekoracje 1. Białko w proszku zmiksować z wodą do uzyskania pianki, dodać cukier, zmiksować ponownie.
  • a to moje uluione kwiatuszki:) 2. Całość przekładamy do szprycy i wykonujemy dekoracje na folie aluminiową. Jeśli ktoś (tak jak ja) nie ma szprycy to można się posłużyć np. rożkiem z papieru śniadaniowego. Nasze dekoracje zostawiamy na dobę do wyschnięcia. Później zbieramy i chowamy do pudełek chroniąc je przed wilgocią. Tak przygotowane dekoracje możemy przechowywać kilka miesięcy.

Porady

można się posłużyć surowym białkiem, dodajemy wtedy półtora szklanki cukru pudru i to miksujemy (bez wody)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować