Cukiniowy zawrót głowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wiecie co ? robiąc dziś obiad nawet nie ogarnęłam że dziś piątek od samego rana żyję czwartkiem. No nie ważne a że syn powiedział " mamo dziś piątek " byłam akurat w trakcie przygotowania obiadu a co najśmieszniejsze że cały obiad na zielono tak tak nawet jajka zielone bo od kur zielononóżek. Jakoś tak się złożyło nawet zaplanowane nie było.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 młoda cukinia 1,5 kg,

    4 - 5 łyżek oleju,

    1 płaska łyżeczka papryki w proszku wędzonej,

    0,5 łyżeczki papryki ostrej,

    1 płaska łyżka przyprawy z solą np. Vegeta,

    szczypta ziół prowansalskich.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukiniowy zawrót głowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Młodą cukinię dokładnie umyć nie obierać, przekroić na pół i odciąć końcówki z obu stron.
  • obiad 2. Obieraczką do warzyw wycinać paski przez długość cukinii. Paski układać w talerzu lub większej misce.
  • obiad 3. Przygotowane paski z cukinii przełożyć na patelnię z dodanym olejem, następnie dodać sypkie przyprawy i smażyć co chwilę mieszając do czasu aż wyparuje prawie cała woda z cukinii.
  • obiad 4. Tak przygotowaną cukinię podałam z jajkiem sadzonym oraz fasolką szparagową w bułce tartej. Może dużo nie opisałam ale danie jest tak banalnie proste że nawet dziecko je zrobi oczywiście starsze dziecko. Taki obiad nazwałam fit obiadem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować