Cukiniowo-marchewkowe placuszki

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Cukinia rośnie jak zwariowana na działce, trzeba z niej coś robić

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia kawałek 5 cm: 1 sztuka
    - marchew: 0.5 sztuki
    - jajka: 2 sztuki
    - przyprawa z cytryną i koperkiem: 1 łyżeczka
    - mąka kartoflana: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - olej: 2 łyżki

Cukiniowo-marchewkowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cukiniowo-marchewkowe placuszki 1. 5 cm kawałek cukinii i zetrzeć razem ze skórką. Połowę marchewki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Wymieszać z cukinią, dodać 1 łyżeczkę przyprawy z cytryną i koperkiem, 2 jajka i 2 łyżki mąki kartoflanej, wymieszać, smażyć na złoto z obu stron, wyłożyć na talerz, ozdobić startą marchewka. Z tej ilości wyszło 7 placków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy