Cukiniowe placuszki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybkie i bardzo smaczne

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża cukinia (około 1,5 - 2 kilogramów)
    3 jajka
    8 łyżek mąki pszennej
    sól do smaku
    olej do smażenia

Cukiniowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, wykroić gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić. Ostawić na 5 minut, po czym zlać powstały sok. Dodać jajka, mąkę i sól do smaku. Wszystko dobrze razem wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim cukiniowe placuszki (kłaść je łyżką porcjami na rozgrzany olej) z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło. Najlepiej smakuja z ketchupem lub sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy