Cukiniowe placki z fetą i kaparami

0 (0 ocen)

Wyszły doskonałe :)

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
    250 g sera feta (u mnie półtłusty)
    łyżka kaparów
    2 jajka
    3-4 łyżki mąki pszennej
    pieprz świeżo mielony
    gałka muszkatołowa
    pół pęczka natki pietruszki

    olej do smażenia

Cukiniowe placki z fetą i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cukiniowe placki z fetą i kaparami 1. Cukinie umyć (nie obierać) i zetrzeć na tartce o dużych oczkach, lekko oprószyć solą i odstawić na klika minut żeby puściła soki. Odcisnąć. Do cukinii dodać rozdrobniony ser feta, kapary, jajka, posiekaną natkę i mąkę. Wymieszać, doprawić przyprawami (uwaga na sól - ser feta jest słony). Placki nakładać łyżką i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać posypane natką pietruszki. Można podać je z kuskusem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy