Cukiniowe mini pizze to taka świetna, mniej kaloryczna przekąska. Można ja przygotować na przyjęcie lub zwyczajnie do podjadani.
30 min
Składniki:
2 średniej wielkości cukinie
3-4 wędzone frankfurterki
1 mały słoik papryki konserwowej ( lub chili )
sól do smaku
100 g sera żółtego tartego
1 łyżka oleju
szczypiorek do posypania
Cukiniowe mini pizze, zapiekane z kiełbaskami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię kroimy na centymetrowe plastry, układamy na wysmarowanej olejem blaszce i posypujemy solą i szczypiorkiem.
Na cukinię układamy po 2-3 kawałki pokrojonej kiełbaski, po kawałku papryki i posypujemy tartym serem.
Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 190 *C, przez około 25 minut. Cukinia puści trochę soku ale to nie szkodzi. Przekładamy ją na talerz i podajemy.
Komentarze