CUKINIOWE MINI PIZZE, ZAPIEKANE Z KIEŁBASKAMI I SEREM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Cukiniowe mini pizze to taka świetna, mniej kaloryczna przekąska. Można ja przygotować na przyjęcie lub zwyczajnie do podjadani.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 średniej wielkości cukinie
    3-4 wędzone frankfurterki
    1 mały słoik papryki konserwowej ( lub chili )
    sól do smaku
    100 g sera żółtego tartego
    1 łyżka oleju
    szczypiorek do posypania

Cukiniowe mini pizze, zapiekane z kiełbaskami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1kjmfga 1. Cukinię kroimy na centymetrowe plastry, układamy na wysmarowanej olejem blaszce i posypujemy solą i szczypiorkiem.
    Na cukinię układamy po 2-3 kawałki pokrojonej kiełbaski, po kawałku papryki i posypujemy tartym serem.
    Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 190 *C, przez około 25 minut. Cukinia puści trochę soku ale to nie szkodzi. Przekładamy ją na talerz i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy