Cukiniowe łódeczki z szynką i papryką

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Doskonałe jako przystawka lub lekka kolacja.

  • Łatwy

Składniki:


  • - cukinia zielona mała: 2 sztuki
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - szynka wędzona: 100 gramów
    - serek kremowy np. Philadelphia: 6 łyżek
    - pieprz cayenne: 4 szczypty
    - sól: 2 szczypty

Cukiniowe łódeczki z szynką i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i przekrajamy wzdłuż. Małą łyżeczka wydrążamy pestki. Paprykę i szynkę kroimy w kostkę. Połowę tych składników odkładamy a druga połowę mieszamy z serkiem kanapkowym, solą. Tak przygotowaną masą wypełniamy połówki cukinii a resztą papryki i szynki kładziemy na wierzch i posypujemy pieprzem cayenne. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy