CUKINIOWE LECZO Z KIEŁBASĄ

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybko się je robi i jest zdrowe. Często gości na naszym stole.

  • 15 min

Składniki:

  • • 40 dag cienkiej kiełbasy lub innej wędliny
    • 2 cebule
    • 2 duże cukinie
    • 1 strąk czerwonej i żółtej papryki
    • 1 puszka pomidorów w kawałkach
    • zioła, papryka, sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukiniowe leczo z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokrój w plasterki. Cebule obierz i pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć kiełbasę i smaż 5 minut. Następnie dodaj cebulę i smaż razem jeszcze kilka minut, aż cebula się zezłoci. Przełóż do garnka.
  • 2. Cukinie umyj dokładnie, pozostaw skórkę i pokrój w kostkę. Wrzuć na patelnię, na której smażyła się kiełbasa z cebulą. Przesmaż krótko, posypując solą. Przełóż do garnka.
  • 3. Papryki umyj, osusz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Dodaj do pozostałych składników. Wymieszaj. Dodaj pomidory w kawałkach i duś z dodatkiem łyżeczki słodkiej papryki, sporej szczypty pieprzu oraz suszonych ziół (np. majeranku, bazylii, oregano) około 15 minut.
  • 4. Gotowe leczo dopraw jeszcze raz do smaku sola i pieprzem. Można podawać z ryżem, ale najlepsze jest z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować