Cukiniowe Leczo

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczne, lekkie i niskokaloryczne danie na upalne dni.

  • 20 min

Składniki:

  • 1kg cukinii (obranej, bez gniazda nasiennego, pokrojonej w kostkę)

    500g pomidorów (sparzonych, obranych ze skóry i pokrojonych w kostkę) 3-4 duże pomidory

    po 120g papryki czerwonej i pomarańczowej/żółtej (papryki równiez pokroić w kostkę)

    średnia marchewka (ok. 50g, zetrzeć na tarce na grubych oczkach)

    2 cebule (pokroić w piórka lub kostkę)

    2 łyżki oliwy z oliwek

    sól, bazylia, przyprawa włoska

Cukiniowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo Cukiniowe 1. Cebulkę zeszklić na oliwie, dodać papryki i utartą marchewkę, dusić pod przykryciem. Dodać pomidory i cukinię, wymieszać dokładnie, doprawić solą, bazylią i przyprawą do kuchni włoskiej. Dusić pod przykryciem na małym ogniu okolo godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy