Pieczone cukiniowe krążki muśnięte serkiem zapiekane z salami , pomidorami i fasolka pod serową kołderką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

cukinia w tym wydaniu smkauje wysmienicie!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 8 plastrów cukini o gr ok 1 cm
    serek śmietankowy do posmarowania plastrów cukini
    100 g kiełbasy salami
    2 pomidory
    kilka sztuk strąków kolorowej - żółtej i zielonej fasolki szparagowej.
    około 100 g sera żółtego
    świeżo zmielony pieprz
    sól morska
    szczypta czosnku mielonego
    oliwa z oliwek do skropienia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Pieczone cukiniowe krążki muśnięte serkiem zapiekane z salami , pomidorami i fasolka pod serową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Fasolkę szparagową obgotować chwile w lekko osolonej wodzie, odcedzić , przestudzić , pokroić na małe kawałeczki.
    Krążki cukini oprószyć sola i pieprzem i czosnkiem , rozsmarować cienko serek śmietankowy.
    Ułożyć kolejno plastry salami a następnie plastry pomidora i kawałki fasolki szparagowej. Na wierzch zetrzeć ser żółty.
    2. Na dużej blaszce położyć papier do pieczenia i rozłożyć krążki
    cukinii.Skropić oliwa z oliwek i piec w temp 180 s C przez
    15 minut.
    Udekorować natka , Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasolka szparagowa Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować