8 plastrów cukini o gr ok 1 cm
serek śmietankowy do posmarowania plastrów cukini
100 g kiełbasy salami
2 pomidory
kilka sztuk strąków kolorowej - żółtej i zielonej fasolki szparagowej.
około 100 g sera żółtego
świeżo zmielony pieprz
sól morska
szczypta czosnku mielonego
oliwa z oliwek do skropienia
Pieczone cukiniowe krążki muśnięte serkiem zapiekane z salami , pomidorami i fasolka pod serową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Fasolkę szparagową obgotować chwile w lekko osolonej wodzie, odcedzić , przestudzić , pokroić na małe kawałeczki.
Krążki cukini oprószyć sola i pieprzem i czosnkiem , rozsmarować cienko serek śmietankowy.
Ułożyć kolejno plastry salami a następnie plastry pomidora i kawałki fasolki szparagowej. Na wierzch zetrzeć ser żółty.
2. Na dużej blaszce położyć papier do pieczenia i rozłożyć krążki
cukinii.Skropić oliwa z oliwek i piec w temp 180 s C przez
15 minut.
Udekorować natka , Smacznego:)
Komentarze