1.
Olej, śmietanę, jajka ucieramy mikserem na gładką masę( ja utarłam trzepaczką, nie cierpię myć miksera;). Dodać cukier, rozmiksować. Dodać przesianą mąkę z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia i ponownie rozmiksować. Na koniec dorzucić cukinię i czekoladę posiekaną na drobne kawałki i wszystko dokładnie wymieszać.
2.
Wylać na blaszkę lub tortownicę i piec w temperaturze 170 stopni przez około 50 minut, do suchego patyczka. Zależnie od piekarnika może to potrwać nawet 70 minut, warto na chwilę włączyć termoobieg.
3.
Po ostygnięciu dekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze