Cukiniowe chipsy

5 (140 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Zdrowe, pyszne chipsy, które zrobimy w piekarniku.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • młoda cukinia
    sól
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Cukiniowe chipsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię pokroić na bardzo cienkie plasterki o grubości ok.1 mm. Rozłożyć na papierowym ręczniku, lekko posolić, zostawić na ok. 5 minut. Na wierzch cukinii położyć ręcznik papierowy, odsączyć z nadmiaru soku. Przygotowane plasterki cukinii rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Suszyć w piekarniku rozgrzanym do 100°C przez ok. 1,5 godziny co jakiś czas je przewracając do momentu aż będą się łamały w rękach. Najlepiej jeść od razu po zrobieniu bo mogą zwilgotnieć. Jeżeli chcemy przechowywać to najlepiej w suchym, szczelnym opakowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować