Cukinie faszerowane warzywami z wędzonym łososiem i mozzarellą

4.5 (152 ocen)

Łódeczki z cukinii pieczone z warzywami , wędzonym łososiem oraz mozzarellą. Delikatne i pikantne. Idealne na obiad lub kolację we dwoje przy kieliszku ulubionego wina.

Składniki:

  • 2 proste cukinie
    300g. pieczarek
    1 papryka chili
    300g. wędzonego łososia
    1 kulka mozzarelli
    2 łyżki masła
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Cukinie faszerowane warzywami z wędzonym łososiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cukinie faszerowane warzywami z wędzonym łososiem i mozzarellą 1. Cukinie umyć , osuszyć , przekroić na pół wzdłuż , wydrążyć miąższ za pomocą łyżeczki lub łyżki do lodów.
  • Cukinie faszerowane warzywami z wędzonym łososiem i mozzarellą 2. Pieczarki obrać , pokroić w kostkę wraz z miąższem wydrążonym z cukinii.
    Paprykę chili posiekać drobno.
    Na patelni rozgrzać masło , smażyć warzywa do odparowania płynów , doprawić solą i pieprzem.
  • Cukinie faszerowane warzywami z wędzonym łososiem i mozzarellą 3. Łódeczki z cukinii napełniać warzywami.

  • Cukinie faszerowane warzywami z wędzonym łososiem i mozzarellą 4. Łososia porwać na mniejsze kawałki.
    Mozzarellę odsączyć z zalewy , pokroić w kostkę.
    Na wierzch każdej cukinii ułożyć kostki mozzarelli oraz łososia.
    Piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować