Łódeczki z cukinii pieczone z warzywami , wędzonym łososiem oraz mozzarellą. Delikatne i pikantne. Idealne na obiad lub kolację we dwoje przy kieliszku ulubionego wina.
Cukinie faszerowane warzywami z wędzonym łososiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinie umyć , osuszyć , przekroić na pół wzdłuż , wydrążyć miąższ za pomocą łyżeczki lub łyżki do lodów.
2.Pieczarki obrać , pokroić w kostkę wraz z miąższem wydrążonym z cukinii.
Paprykę chili posiekać drobno.
Na patelni rozgrzać masło , smażyć warzywa do odparowania płynów , doprawić solą i pieprzem.
3.Łódeczki z cukinii napełniać warzywami.
4.Łososia porwać na mniejsze kawałki.
Mozzarellę odsączyć z zalewy , pokroić w kostkę.
Na wierzch każdej cukinii ułożyć kostki mozzarelli oraz łososia.
Piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Komentarze