Cukinia zapieakna z kurkami i kaszą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonała propozycja dla wielbicieli cukinii i kurek. Cukinia jest delikatna i bardzo lekka.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 małe cukinie
    1 woreczek kaszy jaglanej
    250g grzybów kurek
    mała cebula
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżka masła
    100g sera feta
    4 plasterki żółtego sera
    4 gałązki pietruszki
    1 jajko
    50ml śmietany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Cukinia zapieakna z kurkami i kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukinia 1. Cukinię myjemy, przecinamy wzdłuż i wydrążamy miąższ. Solimy i odstawiamy na kilka minut aż pusci soki,które odlewamy. Następnie doprawiamy cukinię sola i pieprzem.
  • kurki 2. Kurki oczyszczamy i smażymy na maśle z drobno pokrojoną cebulą około 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • KASZA JAGLANA 3. Kasze gotujemy tak jak podano na opakowaniu.
  • farsz 4. Do miski wkładam jajko, śmietanę, ser feta i posiekaną pietruszkę. Wszystko mieszam. Na koniec dodaję smażone kurki z kaszą.
  • kurki 5. Tak przygotowane nadzienie wykładamy na wydrążone cukinię.
  • cukinia 6. Zapiekamy cukinie w nagrzanym piekarniku do 200st.C przez 25 minut. Pod koniec pieczenia około 5 minut, kroimy ser na kawałeczki i posypujemy gorące cukinię.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Grzyby Kasza jaglana Kurki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować