Cukinia z twarogiem i pomidorem

5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit
  • 60 min

Przekąska doskonale smakuje podana z sosem koperkowym lub zapieczona z żółtym serem.

  • 60 min

Składniki:

  • cukinia
    3 pomidory
    50 dag mielonego twarogu
    2 posiekane cebule
    sól, pieprz
    przyprawa uniwersalna
    1-2 jajka
    mąka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Cukinia z twarogiem i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cukinia z twarogiem i pomidorem 1. Cukinię myjemy i kroimy w 0,5-cm krążki. Oprószamy przyprawą uniwersalną, a następnie obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym
    oleju z obu stron na rumiano.
  • 2. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry. Układamy na cukinii, oprószamy solą i pieprzem.
  • Cukinia z twarogiem i pomidorem 3. Cebulę mieszamy z twarogiem, solimy. W razie potrzeby masę zagęszczamy mąką. Formujemy kotlety wielkości krążków cukinii i pomidora.
    Panierujemy w pozostałym rozkłóconym jajku i bułce. Rumienimy na oleju. Układamy na cukinii i pomidorze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pomidor Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować