Cukinia z Mozzarellą i orzechami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

smacznie i zdrowo

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 młodziutkie paluchy cukinii ze skórką
    100 gram sera Mozzarella w zalewie np. Candia
    Pieprz kolorowy
    sól
    Orzechy włoskie lub prażone orzechy nerkowca czy płatki migdałowe

Cukinia z mozzarellą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cukinia z Mozzarellą i orzechami 1. Cukinie pokroić podłużnie w pasy, każdą na 4 częsci.
    Ser pokroić w plastry
    Zagotować wodę z dodatkiem soli, wrzucić cukinię i zblanszować 2-3 minuty. Osączyć. Ułożyć na blasze wysłanej folią aluminiową , po 4 paski. Położyć po plastrze sera i zapiec w 200 st.
    Na talerzu oprószyć pieprzem kolorowym i posypać orzechami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy