Cukinia z meksykańskim farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso mielone i smażymy na małym ogniu do miękkości mięsa. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski , dodajemy do mięsa, chwilę razem smażymy. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy, dodajemy do mięsa, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Cukinie kroimy na pół, za pomocą łyżki wydrążamy gniazda nasienne, cukinie wypełniamy przygotowanym farszem. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy wierzch cukinii, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze