Cukinia z meksykańskim farszem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Moja rodzina lubi faszerowaną cukinię, tym razem przygotowałam ja z meksykańskim farszem. Wyszło bardzo smaczne i aromatyczne danie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 cukinie
    300 gram mięsa mielonego
    Mała puszka czerwonej fasolo
    Małą puszka kukurydzy
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 papryka
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    Olej do smażenia
    Sól, pieprz
    Słodka i ostra papryka
    150 gram sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Cukinia z meksykańskim farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso mielone i smażymy na małym ogniu do miękkości mięsa. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski , dodajemy do mięsa, chwilę razem smażymy. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy, dodajemy do mięsa, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Cukinie kroimy na pół, za pomocą łyżki wydrążamy gniazda nasienne, cukinie wypełniamy przygotowanym farszem. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy wierzch cukinii, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Farsz

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować