Cukinia z Koperkiem i Czosnkiem

4.5 (178 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

samo zdrowie

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok. 300 gram młodziutkiej cukinii ekologicznej
    Sól i cukier do smaku
    1-2 ząbki czosnku
    1 łyżka śmietany 22% lub jogurtu naturalnego gęstego
    sporo posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Cukinia z koperkiem i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię młodą nie obieramy ze skórki, starszą obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki.
    Lekko posolić i przełożyć na sitko, aby pozbyć się nadmiaru płynu Następnie dodać do niej sprasowany czosnek i koperek.
    Doprawić do smaku solą i cukrem
    Najlepiej przygotować ją tuż przed podaniem. Pyszna

Porady

Przepis mam od przyjaciólki Bogusi W. Ja od siebie dodałam koperek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować