REKLAMA

CUKINIA W ZALEWIE OCTOWEJ

wyświetlono: 602 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

pyszne polecam

opublikowany: 02.01.2018
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki do słoika:Koper,
    gorczyca,
    czosnek,
    cebula,
    marchew(po kawałku),
    ziele angielskie 1-2 ziarnka w zależności od słoika,
    ,liść laurowy jak duży to pół.
    zalewa:1 litr wody,
    8 łyżek octu 10%,
    2-3 łyżki cukru,
    płaska łyżka soli,
    zagotować ostudzić.
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:Cukinia ja miałam 2 średnie młode wyszło mi 6 słoików pół litrowych.Gdy wszystko jest już w słoikach zalać zimną zalewą,zakręcić gotować 10-15 minut od czasu zagotowania,po zagotowaniu wyjąć z garnka i ustawić do góry dnem do czasu wystygnięcia.

Porady

Ja zawsze gotuję więcej zalewy aby było na więcej słoików.Czyli podwajam składniki na zalewę

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Klaudia0318 klaudia0318

Pyszna cukinia w zalewie octowej

Przepis na tę cukinię mam od cioci. To najlepsza cukinia na świecie:)

kategoria: Przetwory opublikowany: 19.07.2013 | wyświetlono: 30336 Książki kucharskie: 18 | Polecenia: 1
Dodane przez: weronika63 logo

Marynowana cukinia w zalewie octowej

Cukinia marynowana w zalewie octowej jest również smaczna, tak jak korniszony marynowane.

kategoria: Przetwory opublikowany: 28.06.2019 | wyświetlono: 763 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: AnnaKoziel jaaaa

Buraki w zalewie octowej

Robię je każdego roku, bo są bardzo smaczne i uwielbiam je z ziemniakami do sznycelka mielonego.

kategoria: Przetwory buraczki opublikowany: 30.08.2014 | wyświetlono: 67826 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE