Cukinia w zalewie curry

4.5 (147 ocen)

Tą samą zalewą można też zaprawić ogórki.

Składniki:

  • 2 i ½ kg cukinii
    2 łyżki soli
    3 cebule
    2 łyżeczki mielonego pieprzu
    2 łyżeczki słodkiej papryki
    2 łyżeczki curry
    2 łyżeczki gorczycy
    2-3 łyżeczki pokrojonego zielonego kopru
    Zalewa:
    1 ½ szklanki octu
    1 ½ szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Cukinia w zalewie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obieramy ze skórki i wykrawamy ze środka miąższ z pestkami.
    Kroimy w słupki i zasypujemy solą i posiekaną cebulą. Odstawiamy na 3 godziny.
  • 2. Następnie dosypujemy wszystkie pozostałe składniki i napełniamy cukinią wyparzone słoiki. Zalewamy przygotowaną zalewą do 2/3 wysokości i dopełniamy wodą. Pasteryzujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować