Cukinia w syropie pomarańczowym

  • wyświetlono: 762 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Doskonały dodatek do kurczaka lub jako samodzielna przekąska a syrop można wypić.

Składniki

Ok. 2-3 cukinie obrane ze skórki i bez nasion
1 butelka poj. 410 ml syropu pomarańczowego lub egzotycznego
1 butelka poj 410 ml wody

Sposób przygotowania przepisu:

Cukinia w syropie pomarańczowym

  • Cukinia w syropie pomarańczowym1. Zagotować wodę razem z syropem.
    Cukinie pokroić w kostkę grubszą i wrzucić do syropu.
    Pogotować 1-2 minuty i przełożyć do słoików razem z syropem.
    Szczelnie zamknąć i pasteryzować krótko 3-4 minuty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

sezonowe_przysmaki
 

Komentarze

Podobne przepisy

Papryka marynowana

Dodane przez: smak i uczucie

Papryka marynowana

Świetna przystawka, zakąska czy...

Nie ma to jak domowe przetwory

Dodane przez: justynkag

Dżem z marchwi z nutą pomarańczy

Zaskakuje swoim smakiem, jest aksamitny.

image-0smjf37

Dodane przez: joanna1974

Rajskie jabłuszka w zalewie

Dodatek do ciast, tortów i deserów...

image-0x0c0xu

Dodane przez: nikolaxxxx

Cytryny w syropie

świetny dodatek do herbaty

image-1e6qu5b

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

dżem TRUSKAWKOWY

Truskawkowe love for ever!

image-1hhwdg5

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

dżem z RABARBARU

Dla mnie ten dżem jest MISTRZOSTWEM...