Cukinia w panierce

5 (173 ocen)

Panierowana cukinia to jedno z moich ulubionych dań z cukinią w roli głównej. Wyśmienicie smakuje np. z sosem czosnkowym.

Składniki:

  • 1 młoda cukinia
    sól czosnkowa
    pieprz
    jajko
    mąka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie obrać i pokroić na plastry. Zagotować wodę z solą i wrzucić plastry cukinii, a następnie zagotować. Plastry cukinii wyjąć z wody i pozostawić do wystudzenia. Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku z solą czosnkową oraz pieprzem, a na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
    Podawać np. z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować