Cukinia smażona w panierce

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszny i szybki pomysł na lekki obiad lub kolację.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 młoda cukinia
    jajko
    mąka
    bułka tarta
    przyprawy: sól, pieprz, papryka w proszku
    liść sałaty
    sos słodkie chilli
    olej do smażenia

Cukinia smażona w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy i kroimy w plastry grubości ok. 1cm. W misce mieszamy mąkę z przyprawami i obtaczamy w niej cukinie. Tak przygotowanie cukinie maczamy w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, a następnie smażymy z obu stron na rumiany kolor. Podajemy z sosem słodkie chilli. Smacznego!

Porady

Jeżeli chcemy, żeby cukinia była bardziej miękka można posypać ją solą i poczekać aż puści soki i zmięknie, a następnie smażyć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy