Cukinia po włosku

4.5 (140 ocen)

Pyszna potrawka z cukinii, pierwszy raz jadłam ją we Włoszech u koleżanki, bardzo mi smakowała

Składniki:

  • 0,5 kg młodych ziemniaków
    3 młode cebule ze szczypiorkiem
    0,30 dkg młodej cukinii
    2 łyżki oliwy
    Sól
    Pieprz
    Pół kostki rosołowej drobiowej/niekoniecznie/
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i umyć. Pokroić na centymetrowe półplasterki.
    Cebule umyć i pokroić w plasterki, szczypior drobno pokroić.
    Cukinie umyć i także pokroić w półplasterki.
    Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę i dać pokrojone warzywa. Razem przesmażyć , nie rumienić.
    Kostkę rosołową wymieszać z pół szklanki wody i wlać do warzyw .Dusić pod przykryciem aż będą miękkie. Około 15 minut. Na końcu doprawić solą i pieprzem oraz posypać szczypiorkiem.
    Podawać jako samodzielne danie lub do mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować