Cukinia nadziewana

0 (0 ocen)

  • 45 min

W miarę szybkie i smaczne danie, które powstało z resztek tego co znalazłam w lodówce.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 duża cukinia
    2 duże pieczarki
    1 pojedyńcza pierś z kurczaka
    3 łyżeczki serka mascarpone
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    1 kulka mozzarreli
    oregano
    sól, pieprz

Cukinia nadziewana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, przekroić na pół i wydrążyć. Posolić i odstawić. Pierś z kurczaka drobno pokroić, doprawić solą i pieprzem. Pieczarki obrać i drobno pokroić, poddusić na maśle. Dodać pierś z kurczaka. Poddusić. Mascarpone wymieszać z przecierem pomidorowym, dodać do kurczaka z pieczarkami i smażyć na dużym ogniu - do odparowania płynu. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Farsz wyłożyć na cukinie. Mozzarellę pokroić na plasterki i położyć na cukini. Posypać oregano. Piec ok 35 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy