Cukinia i meksykańska spółka

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszne warzywo jakim jest cukinia i meksykańska mieszanka doprawiona szczyptą ostrego chili i żółtego sera idealne danie fit na ciepłą kolację,rozkosz da oczu i podniebienia...

  • 25 min

Składniki:

  • Mieszanka meksykańska u mnie Hortex - 1 opak.
    3 młode cukinie
    100 g kaszy kuskus
    1 cebula czerwona
    50 g ostrego żółtego sera
    3 łyżki oleju ryżowego
    szczypta chili do smaku
    czubrica zielona do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
    sól himalajska do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Cukinia i meksykańska spółka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie młode umyć pod bieżącą wodą,przekroić wzdłuż na połówki,łyżeczką wydrążyć miąższ,oprószyć środki solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej ryżowy wrzucić pokrojoną w kosteczkę czerwoną cebulę i mieszankę meksykańską przykryć pokrywką i dusić 10 minut od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodać połowę drobniutko posiekanego miąższu z cukinii,doprawić chili pieprzem i solą do smaku. Zestawić z ognia.
  • 2. Kaszę kuskus zalać wrzącą wodą (około 1 cm ponad powierzchnię kaszy)doprawić czubricą do smaku,i gdy napęcznieje wymieszać z warzywami. Tak przygotowaną mieszanką nadziewać cukinię posypać drobniutko startym serem żółtym wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*c i zapiekać około 20 minut tak aby cukinia była miękka ale jednocześnie jędrna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Kuskus Sery Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować