CUKINIA FASZEROWANA NA ZIELONO

0 (0 ocen)

Obiad, który możecie przygotowywać przez cały rok, zapraszam:)

Składniki:

  • 1 średniej wielkości cukinia
    150 g bobu ( może być mrożony)
    5 liści sałaty masłowej
    5 gałązek grubego szczypioru ( od cebulki dymki)
    1/3 pęczka natki
    1/3 pęczka koperku
    ½ łyżki oleju kokosowego
    10 g fety półtłustej
    Sól, pieprz do smaki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Cukinia faszerowana na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1oiquob 1. Bób ugotować na wpół miękko. Ostudzić i wyłuskać z łupin. Liście sałaty zwinąć w rulon i poszatkować. Szczypior pokroić dosyć grubo. Natkę i koperek drobno.
    Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić szczypior a po około minucie sałatę.
  • image-0cdpv5x 2. Gdy sałata zmniejszy swoją objętość, dodać wyłuskany bób. Zesmażać całość około 3-4 minut, stale mieszając aby nie przywarło. Doprawić solą, pieprzem oraz koperkiem i natką. Wymieszać. Zdjąć z ognia.
  • image-20kf93b 3. Cukinię rozkroić wzdłuż na pół. Łyżeczką wyjąć nasiona. Posolić i odłożyć na 10 minut. Po tym czasie osuszyć ręcznikiem papierowym i nałożyć zielony farsz.
  • image-26audb0 4. Fetę pokroić w cienkie plasterki i rozłożyć na farszu. Cukinię wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st., na około 25-30 minut ( kontrolować, gdy cukinia jest miękka danie jest gotowe). Smacznego!

Porady

jedna połówka dostarcza około 120 kcal

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Cukinia Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować