Cukinia faszerowana mięsem mielonym i serem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Cukinia faszerowana mielonym mięsem to hit w wielu domach. I słusznie. To lekkie danie z cukinii, która dostępna jest praktycznie przez cały rok, to doskonały pomysł nie tylko na letni obiad.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie, młode cukinie

    400 g mięsa mielonego (drobiowe lub cielęce)

    cebula

    sól, pieprz

    przyprawa do mięsa mielonego

    ketchup lub sos pomidorowy

    ser żółty

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukinia 1. 1.Cukinię przecinamy wzdłuż na dwie równe części, wydrążamy środek usuwając pestki. Lekko solimy, aby zmiękły.

    2.Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Następnie dodajemy mięso mielone.

    3.Po obsmażeniu do mięsa wsypujemy przyprawy i wlewamy ketchup lub sos pomidorowy.

    4.Całość dusimy jeszcze przez kilka minut.

    5.Kiedy farsz jest już gotowy, wypełniamy nim łódeczki z cukinii, przykrywamy serem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować