Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

4.5 (171 ocen)

  • 60 min

Coś dla prawdziwych smakoszy.

  • 60 min

Składniki:

  • cukinia 2 szt.
    mięso mielone 400 g
    pieczarki 200 g
    cebula 2 szt.
    papryka czerwona
    ser żółty 100 g
    pieprz
    papryka ostra
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0p9619r 1. Cukinię kroimy wzdłuż na pól, odcinamy końce i wydrążamy z niej miąższ tak, aby powstały łódki. Cebule i pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy. Następnie dodajemy mięso mielone i paprykę czerwoną pokrojoną w kostkę, smażymy wszystko razem, przyprawiamy pieprzem, papryką ostrą i przyprawą uniwersalną. Tak przygotowanym farszem napełniamy łódeczki z cukinii. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na pół godziny. 5 minut przed końcem pieczenia wyjmujemy je i posypujemy serem żółtym.

Porady

Cukinie podaję z ziemniakami zapiekanymi i mizerią.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować